– ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ SERVICE ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

 

Η εταιρία μας VSFCLIMA θεωρώντας ηθική υποχρέωση την προσωπική σας  ενημέρωση  για την σωστή χρήση των κλιματιστικών εν μέσω της πανδημίας του COVID-19  σας αναλύει τα παρακάτω και σας προτρέπει να τα ακολουθήσετε πολύ προσεκτικά βάσει της Λήψης μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων Δ1(δ)/ ΓΠ οικ. 56075 Εγκύκλιος του Υπ. Υγείας με θέμα «Πρόληψη της νόσου των λεγεωνάριων» (ΑΔΑ: ΨΡΗΦ465ΦΥΟ-ΤΥ9) :

 • Τα aircondition είναι ένα σύστημα, με το οποίο ανακυκλώνεται πρακτικά ο αέρας. Δεν έχουν σύστημα βιολογικών φίλτρων, & δεν υπάρχουν έως σήμερα  κάποια αναγνωρισμένα χημικά καθαριστικά τα οποία να απομακρύνουν τα παθογόνα του COVID-19 (μην παρασέρνεστε από ορισμένους ‘’ειδικούς’’). Επομένως μία καλή ιδέα είναι να κλείσουμε τα aircondition» και να αερίζουμε φυσικά τους χώρους για όσο διαρκεί η πανδημία του COVID-19 γιατί τόσο στη θέρμανση όσο και στην ψύξη, τα κλιματιστικά μεταφέρουν ιούς από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
 • Για να αραιώσουν τα παθογόνα του COVID-19  μέσα σε ένα σπίτι θα πρέπει να γίνεται καλός αερισμός του χώρου και συνεχής λειτουργία των ανεμιστήρων των χώρων αποχωρητηρίου (WC). Μάθετε περισσότερα.: Εξαερισμοί W.C
 • Η αλλεργική ρινίτιδα προσβάλλει ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% του συνολικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση κλιματιστικών με ακάθαρτα ή μη ειδικά φίλτρα  σε συνδυασμό με τον μη επαρκή εξαερισμό, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ρινικό επιθήλιο και κατ’ επέκταση να δυσχεράνει την αναπνοή.
 • Η λύση και σε αυτή την περίπτωση είναι να τοποθετούνται αποτελεσματικά φίλτρα στα κλιματιστικά, τα οποία θα αλλάζονται ανά τακτό χρονικό διάστημα (κάθε 6 μήνες για την σωστή λειτουργία τους). Μάθετε περισσότερα.: Service Κλιματιστικών
 • Όταν τα κλιματιστικά δεν καθαρίζονται αποτελεσματικά (Service), αποτελούν τον νούμερο ένα «ένοχο» για τη μετάδοση των περισσότερων ιών της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου και του Η1Ν1. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συσσωρεύουν παθογόνους μικροοργανισμούς από την αναπνοή και τον ιδρώτα και τους διαχέουν στην ατμόσφαιρα «ανακυκλώνοντάς» τους.

 

– ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει πολλούς να επιλέγουν την φθηνή αλλά ελλιπή συντήρηση(service) των κλιματιστικών , αγνοώντας τους κινδύνους υγείας και τις ασθένειες που ελλοχεύουν από το αποτέλεσμα που  Ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μη ορθή συντήρηση είναι υπεύθυνη για πολλές ασθένειες όπως : η νόσος των λεγεωνάριων , φαρυγγίτιδα , ρινίτιδα και πολλές αλλεργίες  με έντονα συμπτώματα στο αναπνευστικό και με υψηλό πυρετό. 

          Να είστε καχύποπτοι όταν ακούτε πολύ χαμηλές τιμές συντήρησης. 

 • Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι μια εργασία που αν γίνει σωστά, απαιτεί γνώση, πιστοποιημένα υλικά και υπεύθυνους τεχνικούς και είναι σίγουρο ότι η πολύ χαμηλή τιμή θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλημμελή συντήρηση. Η σωστή συντήρηση του κλιματιστικού σας θα έχει σαν αποτέλεσμα την διατήρηση του υψηλού βαθμού απόδοσης για πολλά χρόνια, την αύξηση της ζωής του κλιματιστικού σας, και ειδικά την διαφύλαξη της υγείας σας.
 • Θα πρέπει να προμηθευτείτε & να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα ενεργού άνθρακα (τα οποία διαθέτει η εταιρία μας) service για την προστασία σας από παθογόνα σωματίδια & βλαβερές ουσίες, και  ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες & μικρά παιδιά.  
 •   Ας σκεφτούμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να επιλέξουμε σωστά και υπεύθυνα μια αξιόπιστη εταιρεία κλιματισμού προκειμένου να διαφυλάξουμε την δική μας υγεία και των αγαπημένων μας.
 • Οι εργασίες συντήρησης κλιματιστικών μηχανημάτων περιλαμβάνουν συγκεκριμένες εργασίες  σύμφωνα με τους Ελληνικούς Κανονισμούς ΤΟΤΕΕ και τους Αμερικάνικους κανονισμούς ASHRAE οι οποίες και θα πρέπει να ακολουθηθούν. Μάθετε περισσότερα.: Service Κλιματιστικών
   

   Θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο της εταιρίας μας για οπουδήποτε διευκρίνιση ή απορία έχετε.